Ukupno prikaza stranice

subota, 23. srpnja 2011.

Paravinju odveli na Brljansko jezero pa u zatvor u Šibenik?


Paravinju odveli na Brljansko jezero pa u zatvor u Šibenik?

Dragana Paravinju privremeno su izručili Hrvatskoj zbog slučaja nestale Antonije Bilić (17). Odveli su ga u zatvor u Šibenik, a navodno će ga ispitati u ponedjeljak

Petak, 22. 7. 2011.  Piše: 
Loading ...
 Duško Jaramaz/PIXSELLParavinju su izručili HrvatskojSlijedeća slika
Sljedeca
Dragan Paravinja nešto iza 20 sati prešao je granicu na graničnom prijelazu Strmica kraj Knina te su ga odveli u Šibenik gdje bi ga trebali ispitati. Navodno će ga ispitati tek u ponedjeljak. Kako javlja Dnevnik.hr, Paravinju su prije šibenskog zatvora odveli na Brljansko jezero. Paravinja je u svom iskazu kazao kako je tijelo nestale Antonije Bilić bacio u to jezero, ali policija ni nakon isušivanja jezera nikakav trag o djevojci nije pronašla. 
U Šibenik je Paravinja došao oko 23.20 sati u crnom kombiju marke Mercedes, koji je bio u pratnji još jednog crnog kombija. Pratila su ga četiri specijalca koja su na glavi imala fantomke. Do zatvora su došli velikom brzinom, zbog čega su zamalo promašili ulaz u zatvor.
Dragana Paravinju su vlasti BiH privremeno izručile Hrvatskoj zbog slučaja nestanka Antonije Bilić (17).
Nakon uhićenja u Srpcu u BiH, Paravinja je pred istražiteljima u Banja Luci kazao kako je ubio Antoniju te im odao i  lokaciju na kojoj ju je mrtvu bacio s mosta, a na suđenju za pokušaj silovanja na Sokocu kazao je kako je to priznanje od njega iznuđeno batinama. Sud na Sokocu Paravinju je osudio na dvije i pol godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja iz 2002. godine te postoji mogućnost da se u konačnici predmet preda Hrvatskoj i da Paravinja i tu kaznu odsluži u nekom od naših zatvora. 
Antoniju traži 100 policajaca
U iščekivanju izručenja, policija nastavlja pretraživati teren u potrazi za tijelom njegove žrtve. Antoniu Bilić danas traže uz cestu od Manastira Krupa prema Golubiću, zatim od Berberova Buka do mjesta Paravinje, te područje od Zelengrada do Kruševa. U pretrazi terena sudjeluje oko 100 policijskih službenika interventne i kriminalističke policije PU zadarske. 
- Osim toga, policija i nadalje kontinuirano poduzima i druge mjere i radnje u cilju pronalaska nestale Antonije Bilić, a posebno kroz detaljnu kriminalističko-analitičku obradu i analizu svih prikupljenih podataka i obavijesti - kažu u stožeru potrage. 
Osim jezera Brljan koje je u priznanju ubojstva opisao kao mjesto na kojem se riješio tijela, dosad je pretražen teren uz cestu, vodotoci, jezera, bunari i jame uz sve moguće rute kamiona Dragana Paravinje na dan Antonijina nestanka. Međutim, do sada nije pronađen čak ni najmanji trag, pa istražitelji nestrpljivo iščekuju  Paravinjino izručenje i mogućnost da ga ispitaju.

Nema komentara:

Objavi komentar